Обласний спортивний ліцей в м. Костопіль Рівненської обласної ради

Суд на захисті прав громадян

Кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права, деякі особливості реалізації яких обумовлені тим фактом, що її фізична та розумова незрілість потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист. В залежності від віку дитини, законодавством передбачено різний обсяг та механізми реалізації її прав. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави.

IMG_20180216_131341_906

Про це детально спілкувалися учні 11-их класів  Костопільського обласного ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів фізичної культури і спорту з головою  районного суду у відставці Таргонієм В.О. Зустріч відбулася 13 лютого в приміщенні Костопільського районного суду, де були висвітлені питання функціонування судової системи в умовах реформування, особливості здійснення правосуддя, наведені статистичні дані щодо кількості кримінальних, цивільних, та адміністративних справ, які розглядалися судом у 2017 році. У доступній для дітей формі було роз’яснено про порядок отримання інформації в суді, порядок звернення до суду, процедуру судового розгляду справ різних категорій.

20180213_162248

Крім того Таргоній В.О. розповів ліцеїстам про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, причини та наслідки скоєння злочинів особами до 18 років, учні мали змогу ставити запитання на які отримали вичерпні відповіді.

Ліцеїсти висловили вдячність за надану можливість поспілкуватися з фахівцем суду.  Ця зустріч була потрібною та корисною для вихованців закладу.

20180213_162434

Пока нет комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Інша мова


Свежие комментарии

    Архивы